Welke dorpen moet je zeker gezien hebben in de Provence?

De Provence, gelegen in het zuiden van Frankrijk, herbergt één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Wij geven een overzicht van de 5 mooiste dorpen in de Provence dewelke je zeker moet gezien hebben tijdens je vakantie.

Seillans

Seillans

Gelegen aan de voet van een klif en badend in de zon, omgeven door de omgeving van de Luberon, daar ligt op 30 km ten noorden van Draguignan: Seillans. Seillans heeft vele oude waardevolle gebouwen zoals een Saraceense poort gebouwd in de twaalfde eeuw, wallen, een oude fontein, een kasteel uit de elfde eeuw, een kapel en een kerk. Het is zeker en vast de moeite waard om Seillans te bezoeken tijdens je vakantie in de Provence.

Banon

Banon

Banon is een heuveldorp, gelegen op een helling in de buurt van de Mont Ventoux. Banon wordt in de zomer omgeven door mooie lavendelvelden. Mensen komen hier om de lokale kaas (ook wel de "Banon" genoemd) en de specialiteiten op basis van geitenmelk te proeven. Te bezichtigen zijn de vijftiende-eeuwse vestingwerken, kerk en kapel. Kleine smalle straatjes geven het dorp een charmante uitstraling.

Les Baux-de-Provence

Les Beaux de Provence

Les Baux-de-Provence is een bekende toeristische site en is gelegen tussen Arles en St. Remy-de-Provence. Het middeleeuws dorp Les Baux-de-Provence heeft een rijk historisch erfgoed, zoals het kasteel van Baux en de oude muren, diverse oorlogsmachines (katapulten, trebuchets, ram...), oude herenhuizen, twee kapellen en een kerk. In de zomer kan het er wel heel druk zijn. Oude pittoreske straatjes gidsen je door het dorp. Rondom rond heb je een prachtig uitzicht.

Saint-Paul-de-Vence

Saint-Paul-de-Vence

Gelegen ten noorden van Cagnes-sur-Mer, bood Saint-Paul-de-Vence onderdak aan veel gekende personen zoals zoals Marc Chagall, Aldo Maccione en Jean Lurcat. Het dorp is gelegen op een smalle uitloper tussen twee diepe valleien. De locatie biedt u een prachtig uitzicht op het dorp vanop de "La Colle" weg naar het oosten of de "Cagnes-Vence" weg naar het westen. Met zijn smalle straatjes is Saint-Paul-de-Vence een mooi middeleeuws vestingstadje. Het biedt mooie wallen aan, gebouwd in de tijd van Frans I, en een stichting die gespecialiseerd is in hedendaagse kunst.

Gordes

Gordes

Gordes is op 38 km ten westen van Avignon gelegen. Gordes is in het zuiden gelegen aan de rand van het plateau van de Vaulcuse. Bekende personen en artiesten hebben hier geleefd of gewerkt. Gordes heeft een kasteel in het centrum van het dorp en is gebouwd in 1525. Ook zijn kerk en het paleis gewijd aan San-Fermin, zijn oude wasplaatsen, molen, stadhuis en verschillende oude kapellen zijn de moeite waard om te bezoeken. Er zijn ook een paar musea te bezoeken. Allen kijken zij uit op de heuvels van de Luberon. Het kan met recht één van de mooiste dorpen van de Provence genoemd worden.

Oppedette

Oppedette is een klein heuveldorp dat op 80km ten oosten van Avignon gelegen is en telt slecht 50 inwoners. Dit dorpje gelegen in de Provence, ligt op de grens met de Vaucluse en de Alpes-de-Haute-Provence. Het is de afgelopen jaren prachtig gerestaureerd. De mooie huisjesrijen zijn in harmonie met de omgeving. In het zomerseizoen, trekt het veel bezoekers dewelke aangetrokken zijn door de charme van de Middeleeuwse architectuur. De kloven van de vloeiende "Calavon canyon" komen voort door de nabijgelegen rivier de "Calavon". De "Calavon canyon" behoort tot één van de mooiste van de regio. De begraafplaats, het stenen plein, de resten van een Gallo-Romeinse Oppidum ( Oppidum : is een hoger gelegen plaats, meestal op een heuvel of plateau gelegen waarvan de natuurlijke verdediging versterkt is door de mens ) getuigen van de oude bezetting van de site. Nog de moeite waard in Oppedette zijn de kerk, de fontein en wasplaatsen. In het dorp heb je een prachtig uitzicht van de Canyon.

Vakantiehuizen Provence

Wens je deze dorpen te bezoeken? Verblijf dan in één van onze vakantiehuizen in de Provence. Zij zijn gelegen dichtbij de mooiste dorpen van de Provence en Luberon.

Foto: Jez Nicholson, Bron: https://flic.kr/p/6E5bFN. Foto: michel coiffard, Bron: https://flic.kr/p/ffBhwW. Foto: Francois R THOMAS, Bron: https://flic.kr/p/geTGhh. Foto: Dennis Jarvis, Bron: https://flic.kr/p/pZkZ3m. Foto: Julian Fong, Bron: https://flic.kr/p/8EfoN3. Foto: Salva Barbera, Bron: https://flic.kr/p/gP3Tzn. Foto: Tristan, Bron: https://flic.kr/p/9HxvAV


Reacties

ann van driessche

Viens is ook een supermooi dorp. het zou niet misstaan in jullie top 5 !


Voeg reactie toe