Marseille, Bouches-du-Rhône, Provence-Alpen-Cote d'Azur, Frankrijk

Ontdek Marseille in Frankrijk

Ontdek Marseille, één van de mooiste steden in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over Marseille en de populairste kinderactiviteiten in Marseille die je kan bezoeken. Ontdek waarom een vakantiehuis huren in Marseille, de moeite waard is.

Streekinformatie Marseille

De hoofdstad van het zuiden is de oudste stad van Frankrijk, maar bruist vandaag nog steeds van de energie. Dankzij haar rijke verleden, heeft de stad tal van bezienswaardigheden en monumenten. De haven heeft de geschiedenis van de stad sterk bepaald en hoewel deze vandaag slechts een geringe economische functie heeft, is het hier dat je het echte Marseille leert kennen. Daarnaast is haar directe ligging aan de zee uitnodigend voor strandtoeristen en zonnekloppers.

Bezienswaardigheden in Marseille

Een dominant kenmerk van de stad is de Notre Dame de la Garde. Deze basiliek ligt hoog boven de stad uit en is een van de drukst bezochte gebouwen van Marseille. Eenmaal je de heuvel trotseert, heb je een schitterend uitzicht. De basiliek zelf is rijkelijk afgewerkt en is een bezoek waard. De beste manier om de stad te verkennen, is door tussen de kleine straatjes te lopen en oog te hebben voor de vele bezienwaardigheden. Een andere dominante locatie in Marseille is de haven. Vele bezienswaardigheden zoals de vuurtoren Phare de Sainte Marie, de Abbaye Saint-Viktor en de Canebière liggen hier vlakbij. Daarnaast is de haven een bezienswaardigheid op zich. Na de tweede wereldoorlog werd deze grotendeels gerestaureerd, waardoor dit nu een heel gezellige plek is met vele terrasjes en restaurantjes.

Activiteiten voor kinderen in Marseille

Vlak voor de kust bij Marseille ligt het eiland If. In de 16e eeuw werd hier een fort gebouwd om de stad te beschermen tegen aanvallen vanaf de zee, maar het werd later gebruikt als gevangenis. Het fort is vlot bereikbaar met de boot. Een plekje in Marseille waar je volop kan genieten met kinderen is de Cours Julien, middenin het trendy stadsgedeelte. De zonovergoten terrasjes zijn heel populair en zitten ’s zomers al snel vol, maar er werd een speelgelegenheid aangelegd voor kinderen.

Vakantiehuizen Marseille te huur

Een vakantiehuis huren in Marseille? Ontdek welke vakantiehuizen Marseille te huur zijn op Provencevakantiewoningen.nl.

Foto: Selden Vestrit, https://flic.kr/p/fvbnMu


Geselecteerde vakantie accommodaties

Er zijn nog geen panden gekoppeld.


Inspiratie nodig?